Sık Sorulan Sorular
İŞLETMEMİM CEZA ÖDEYİP ÖDEMEDİĞİNİ NASIL ANLARIM?
Yukarıdaki resimdeki fatura örneğinde işletmenin cezalı olan faturası örnek olarak verilmiştir. sizlerde kendi elektrik faturalarını incelediğiniz zaman benzer şekilde bir ibare ile karşılaşırsanız ceza ödüyorsunuz demektir. işte bu noktada konu ile ilgili olarak firmamızdan destek ve fikir alabilirsiniz.
REAKTİF VE KAPASİTİF CEZA NEDİR.
NASIL ÖNLENİR?
Elektirik şebekesine bağlanan cihazlar aktif iş yapan gücün yanında reaktif güç de çeker.İsminden anlaşıldığı gibi reaktif güç hiçbir zaman iş yapmaz, ancak şebekeyi gereksiz yere yükler ve şebekenin işletme maliyetlerini yükseltir.Reaktif gücün belirli sınırlar dışında olmasında ise ek cezalarla elektrik enerjisine ödenen ücret katlanarak artar. Bu nedenle her işletme çektiği reaktif gücü kontrol altında tutmalıdır.Bunu sağlamak için kompanzasyon panoları kullanılır.
KOMPANZASYON SİSTEMİM MEVCUT.
YETERLİ DEĞİL Mİ?
Kompanzasyon sistemleri, temel olarak reaktif güç kontrolünü dengeli hale getirip işletmenin cezaya düşmesini engellemek ve elektrik enerjisini daha verimli olarak kullanmasını sağlamaktadır. Fakat yinede işletme içerisinde dengesiz olarak kullanılan cihazlar veya kompanzasyon sisteminde meydana gelebilecek arızalar işletmelerin buna rağmen cezaya düşmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple bu tür sistemlerin peryodik olarak bakım ve kontrollere ihtiyacı vardır. Aksi halde işletmeler yine de onca masraf ve zaman harcanmasına rağmen cezaya düşmekten kurtulamamaktadırlar.
KOMPANZASYON SİSTEMİNİ KONTROL EDEN ELEKTRİKÇİM VAR. NEDEN UZAKTAN TAKİP GEREKLİ?
Reaktif ve Kapasitif Cezanın Farkında olan birçok firma bu cezaları ödememek ve elektrik tesisatından tam verim alabilmek için çeşitli firma veya kişilerle anlaşıp düzenli olarak sistem bakım ve ayarı yaptırmaktadırlar. Fakat bu tip kontroller de bile bakımlar düzenli olarak günlük veya gün içerisinde birkaç kez yapılamadığı için bu tür kişi veya kuruluşların, manuel olarak yaptıkları bu kontroller yinede sistemin cezaya düşmesine engel olamamaktadır. Yıllardır bu tür problemler işletmelerde çözümsüz gibi gözüken bir o kadarda can sıkan sonuçlar doğurmuştur.
uZAKTAN TAKİP SİSTEMİ ÇÖZÜM MÜDÜR?
Uzaktan Takip sistemi olmadığında reaktif ceza sınırının aşıldığı ancak fatura dönemlerinden sonra anlaşılabilmektedir. Oysa uzaktan takip sistemi ile günlük,anlık değerleri takip etmek, istenen değerlerden sapma olursa anında tespit ve müdahale etmek mümkündür. Köhler firmasının desteği ile yapılan uzaktan takip sistemi sayesinde, müşterilerin kompanzasyon sistem durumunu, anlık enerji tüketimini 24 saat takip ederek zamanında müdahale ile makul sınırlar içerisinde kalmasını sağlayarak, reaktif cezaya düşmelerine engel olmaktadır. Böylece işletmede ki maddi gider kaybını, hem de enerji kaybını önlemektedir.